Pokrmy z jednoho kotlíku
Bramborový guláš s uzeninou
Suroviny: 1 500 g brambor, 500 g uzeniny, 200 g sádla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, hladká mouka, kečup, mletá paprika, majoránka, sůl, voda.
Postup: V kotlíku rozpustíme sádlo a...
———
Masobramborová pochoutka
Suroviny: 500 g hovězího masa (z kýty nebo plece), 3 000 g brambor, hlavička česneku, celá skořice, stolní olej nebo sádlo, sůl.
Postup: Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Ve větším hrnci...
———
Rizoto z vepřové konzervy
Suroviny: 6 varných sáčků rýže, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, sůl, mletá paprika, lžíce sádla, 2 cibule, 1 zelená paprika, kečup, pitná...
———
Vaječina
Suroviny: 20 ks vajec, 300 g uzené slaniny, sůl, pažitka.
Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky a za občasného míchání osmahneme. Přidáme vejce, podle chuti osolíme a za stálého míchání...
———